top of page

Psykologipalvelut
- lähelläsi Ivalossa tai joustavasti etänä

Milloin psykologille?

Luokseni voit tulla hyvin matalalla kynnyksellä oikeastaan minkä tahansa sinua askarruttavan mielen hyvinvointiin liittyvän pulman kanssa.

Voit tulla esimerkiksi silloin, kun sinulla on epämääräinen paha olo, kun ahdistaa tai tuntuu toivottamalta etkä oikein saa kiinni, mistä on kyse.  Ehkä elämään on kasaantunut paljon erilaista kuormitusta: töissä on raskasta ja stressaavaa, läheisissä ihmissuhteissa hiertää ja ehkä on kaikenlaista fyysistäkin vaivaa eikä sinulla ole oikein keinoja eikä voimia yksin selvitellä tätä monenlaisten asioiden vyyhtiä. 

Et tarvitse mitään lähetettä etkä diagnoosia, sinun ei tarvitse osata edes tarkkaan määritellä, mikä vaivaa - jäsennetään tilannetta yhdessä. Halu keskustella ja yhdessä tutkiskella omaa elämää riittää.

Kuva_4.jpg

Tyypillisiä tilanteita, joissa luokseni hakeudutaan ovat mm.

 • ahdistus ja paniikkioireet

 • masennus

 • uupumus

 • stressi ja kuormittavat elämäntilanteet

 • haastavat tunteet

 • ihmissuhteiden pulmat

 • jännittäminen ja pelot

 • riippuvuudet

 • suru, menetykset

 • traumaattiset kokemukset

 • itsetunnon ja itsetuntemuksen kysymykset

 • halu tutkia omaa mieltä ja elämää

Otan vastaan ensisijaisesti aikuisia ja nuoria aikuisia.
 

En tarjoa Kela-korvattavaa psykoterapiaa.

Vakavissa mielen ongelmissa ohjaan sinut tarvittaessa muihin palveluihin.

Tapaamiset lähellä tai etänä
- akuutin kriisin kohdatessa apua nopeasti

Voimme tavata henkilökohtaisesti tai etänä videoyhteydellä  tai puhelimella sinun asuinpaikkasi, elämäntilanteesi ja mieltymyksiesi mukaan.

Henkilökohtaiset tapaamiset  tapahtuvat Ivalon Pikku-Petsamossa  osoitteessa Liinahamarintie 5-11 E 25.  Otan sinut vastaan kotonani sijaitsevassa rauhallisessa hoitohuoneessa. Tapaaminen  kestää noin tunnin ja sen sisältö rakentuu yksilöllisesti sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Otan vastaan myös iltaisin ja toisinaan viikonloppuisin.

Kuva_57.jpg

Äkillisen kriisin kohdatessa on hyvä saada apua mahdollisimman nopeasti. Akuutteihin tilanteisiin onkin tarjolla nopeasti, noin viikon sisällä järjestyvä 30 minuutin puhelinvastaanotto. Tämän ajan voit halutessasi varata myös lyhyempään alkututustumiseen.

 

Yhä useampi asiakkaista valitsee etävastaanoton: se voidaan toteuttaa joustavasti video- tai puhelinyhteydellä toiveidesi mukaan. Etävastaanotolle on helppo osallistua kauempaakin vaikka kotisohvalta käsin, ei tarvitse matkustaa mihinkään eikä odottaa tai jonottaa.

 

Saat minulta linkin jota klikkaamalla pääset paikalle - ei tarvitse rekisteröityä eikä ladata mitään ohjelmia, riittää kun sinulla on tietokone tai puhelin ja toimiva nettiyhteys. Voimme keskustella myös puhelimitse.

 

Mitä psykologin luona tapahtuu?

Tapaamisten kulku, niiden määrä ja tiheys sovitaan aina yksilöllisesti sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Joskus jo yksi keskustelukerta auttaa eteenpäin, mutta on myös mahdollista kulkea tiiviimmin yhdessä pitemmän aikaa tai vaikkapa tavata silloin tällöin.

Voit tulla juuri sellaisena kuin olet ja kertoa ihan omalla tavallasi mieltäsi askarruttavista asioista. Minä autan sinua tarkastelemaan tilannettasi, etsimään uusia näkökulmia ja ratkaisuja  ja toimimaan konkreettisesti uudella tavalla.

Tärkeää on omien voimavarojen tunnistaminen ja niiden vahvistaminen, tulevaisuuteen suuntautuminen sekä tasavertainen ja toisiamme arvostava yhteistyösuhde.

Koska keho ja mieli ovat yhtä, saattaa joskus olla hyödyllistä käyttää keskustelun apuna myös erilaisia kehollisia keinoja kuten rentoutumista, hengitykseen tutustumista tai tietoisen läsnäolon tai tietoisen liikkeen harjoituksia. On myös mahdollista lähteä yhdessä ulos terapeuttiselle kävelylle luontoon.

Tärkeintä on, että olet ottanut ensiaskeleen ja avannut keskusteluyhteyden - siitä se sitten lähtee!

Kuva_67.jpg

Olen laillistettu psykologi ja löydät minut Valviran ylläpitämästä terveydenhuollon ammattihenkilöiden rekisteristä JulkiTerhikistä.  Olen valmistunut psykologian maisteriksi 1993 Jyväskylän yliopistosta, jonka jälkeen olen tehnyt pitkän ja monipuolisen työuran, kohdannut erilaisia ihmisiä monenlaisissa elämänvaiheissa ja opiskellut koko ajan lisää. Tarkemman tarinani löydät täältä.

Viime vuosina olen perehtynyt erityisesti kehollisiin menetelmiin, tietoisuustaitoihin sekä lyhyterapeuttiseen työotteeseen.  Parhaillaan opiskelen Siria-sertifioiduksi ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi (koulutus päättyy 1/2025).

bottom of page