top of page

Akupunktio ja kiinalainen hoitoperinne

Mitä akupunktiolla ja muilla kiinalaisen hoitoperinteen hoidoilla voi hoitaa?

 

Onko keho ja mieli jumissa? Vaivaako vatsa? Etkö saa unta?

Näihin ja moniin muihin vaivoihin kannattaa kokeilla tätä maailmanlaajuisesti tunnettua ja arvostettua hoitoperinnettä. Tutkimusnäyttöä vaikuttavuudesta löytyy koko ajan enemmän esimerkiksi erilaisten akuuttien ja kroonisten kipujen, tuki- ja liikuntaelinvaivojen, ruoansulatusongelmien, allergia- ja astmaoireiden, unettomuuden, ahdistuksen ja masennuksen hoidossa.

 

Hoidoilla voidaan lievittää erilaisia fyysisiä ja psyykkkisiä stressioireita, vahvistaa vastustuskykyä ja edistää terveyttä. Hoidot tarjoavat myös psykologista ja henkistä tukea ja pysähtymisen hetken keskellä hektistä arkea.

 

MuotkaPuu.jpg

Pikku Hukan hoitolassa sinut kohdataan kokonaisena ihmisenä ja huomioidaan koko elämäntilanteesi: stressin lähteet, ravinto, lepo ja liikunta, ihmissuhteet ja tunne-elämä. Kiinalaisen lääketieteen hoitomenetelmistä voidaan valita juuri sinulle sopivimmat. Joskus on hyödyllistä yhdistellä eri menetelmiä. Autan sinua myös löytämään sinulle sopivia itsehoitokeinoja avuksi jokapäiväiseen elämään.

Kuva_57.jpg

Miten monta hoitokertaa tarvitaan?

Hoitokertojen määrä ja tiheys riippuu hoidettavista vaivoista ja kokonaistilanteesta ja se sovitaan aina yksilöllisesti. Yksi kerta harvoin riittää, joten kannattaa varautua vähintään kolmeen mielellään viikottaiseen hoitokertaan.

Jonkinlainen yleinen nyrkkisääntö voisi olla:

  • 3 - 5 hoitokertaa - yksittäinen,suhteellisen tuore, lyhytaikainen vaiva

  • 5 - 10 hoitokertaa - hieman hankalampi, jo kroonistunut vaiva tai pari erilaista vaivaa

  • yli 10 kertaa - pitkäaikainen ja monisyinen vaiva, monta erilaista vaivaa


Mitä hoitokäynnillä tapahtuu? Entä jos pelkään neuloja?

Kiinalaisen lääketieteen hoitomuodoista akupunktio eli neuloilla hoitaminen lienee tosiaan tunnetuin. llman neulojakin Ivoidaan aivan hyvin hoitaa: akupunktiopisteitä ja kehon energiakanavia voidaan käsitellä myös hieroen, painellen ja eri tekniikoita käyttäen. Käytän usein myös muita menetelmiä kuten lämmittävää moksaamista;  guashaa, eräänlaista kaapivaa hierontaa sekä kuivakuppausta tai imukuppihierontaa, jossa käsitellään öljyttyä ihoa silikonisilla imukupeilla. 

Ensimmäisellä hoitokerralla käymme huolella läpi tilannettasi ja terveydellistä historiaasi, jonka jälkeen teemme ensimmäisen hoidon. Tähän tapaamiseen on hyvä varata vähintään pari tuntia aikaa. Hoitosuunnitelma rakentuu jatkossa yksilöllisesti ja voi sisältää erilaisia hoitoja, harjoituksia sekä ruokavalion analysointia ja muuttamista sopivampaan suuntaan. Itsehoito ja elämäntapoihin liittyvät muutokset ovat usein tärkeä osa hoitoa.

Muut keholliset hoidot ja harjoitukset

 

Muita kehollisia hoitoja ja harjoituksia toteutetaan yksilöllisesti sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Voimme käyttää guasha- ja imukuppihoitoja, thaimaalaista hierontaa Nuad Borania sekä erilaisia terveysliikunnan muotoja kuten Qigongia, joogaa ja venyttelyjä. Seuraavassa on lyhyesti kuvattu muutamia näistä tekniikoista.

Guasha- ja imukuppihieronnat poistavat kireyttä lihaksista ja faskioista, parantavat aineenvahduntaa, vilkastuttavat verenkiertoa, rentouttavat ja palauttavat.

 

Voimme hoitaa koko kehon päästä varpaisiin tai keskittyä johonkin kehon osaan kuten niska- hartiaseutuun, selkään tai jalkoihin.

IMG_7396-2.webp
bottom of page