top of page

Tarinani

Olen Tuulikki Hukka, Pikku Hukan hoitolan perustaja, laillistettu psykologi, akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen ammattilainen, kehon ja mielen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vaalija. Maanläheinen ja käytännöllinen maailmanparantaja ja akateeminen metsäläinen.

Työssäni yhdistän erilaisia näkökulmia ihmisestä ja maailmasta: vanhaa ja uutta, itää ja länttä, modernia tiedettä ja vanhoja viisausperinteitä. Toivon, että voisin toimia sillanrakentajana erilaisten näkemysten välillä ilman vastakkainasettelua.

Juureni ovat Pohjois-Karjalassa, jossa synnyin ja elin lapsuuteni ja nuoruuteni pienviljelijäperheen tyttärenä vaatimattomissa oloissa, mutta samalla luonnonläheisessä runsaudessa. Yliopisto-opinnot veivät Keski-Suomeen, siellä opiskelin psykologiksi Jyväskylän yliopistossa ja sen jälkeen työskentelin erilaisissa psykologin tehtävissä yli 15 vuotta pääasiassa Keski-Suomessa.

reissussa-1-4.webp

Myöhemmin olen etsinyt omaa paikkaani ja itseäni erilaisten ammatillisten tutkimusmatkojen ja harrastusten kautta. Olen työskennellyt eläintenhoitajana ja maatalouden parissa, kotitalkkarina, joogaopettajana, työhonvalmentajana, ohjaajana, kouluttajana, projektinvetäjänä, kerroshoitajana ja nyt viimein itsenäisenä yrittäjänä sielunmaisemissani Lapissa.

 

Olen kulkenut metsissä, soilla ja tuntureilla, melonut joilla ja järvillä. Toiminut erilaisissa yhdistyksissä, pitänyt mehiläisiä ja rakentanut yrttispiraaleja, hoitanut iäkästä äitiäni ja harjoittanut ilmastoaktivismia. Olen opiskellut koko ajan jotakin ja silti tuntenut riittämättömyyttä. Monipuuhaaja ei ole koskaan valmis.

Oma henkinen ja fyysinenkin hyvinvointini on ollut aika ajoin koetuksella eivätkä synkät hetket, syvä psyykkinen kipu ja kysymykset omasta arvosta ihmisenä ole vieraita. Kaikki se on ajanut minua etsimään uusia näkökulmia ja ymmärrystä ihmiselämästä.

Elämän ja ihmisen mysteerit ovat vienet minut myös itämaisten viisausperinteiden pariin. Rakkain mukanani kulkenut perinne on ollut buddhalainen psykologia ja filosofia, buddhalainen dharma. Olen tutkinut omaa kehomieltäni säännöllisen meditaatioharjoituksen kautta yli 10 vuotta, käynyt hiljaisilla retriiteillä, osallistunut aktiivisesti dharmayhteisön toimintaan, myös fasilitoinut meditaatioryhmiä ja hiljaisia retriittipäiviä. Olen kohdannut hienoja ihmisiä, uskomattoman taitavia opettajia ja saanut rakkaita dharmaystäviä.

Kuva_27.jpg

Koen, että kaikki tämä on vaikuttanut minuun suuresti ihmisenä. Se on tuonut elämään ymmärrystä, lempeyttä ja vapautta. Kaiken kompleksisuuden ja keskinäisriippuvuuden tiedostaminen, yksinkertainen läsnäolo arjessa, tunteiden kohtaaminen, myötätunto ja etenkin itsemyötätunto ovat arvokkaita taitoja, joiden vaalimisen tapoja haluan myös jakaa eteenpäin ja auttaa näin muitakin ihmisiä löytämään elämään enemmän helpotusta, vapautta ja tyytyväisyyttä.

Se myös inspiroi minua toimimaan aktiivisesti tärkeinä pitämieni asioiden puolesta kuten kestävämmän elämäntavan, ympäristön ja kaikkien elollisten olentojen hyvinvoinnin puolesta.

Kiinalaisen lääketieteen näkökulma ihmiseen ja maailmaan on sekin ollut minulle hyvin merkittävä ymmärryksen avaaja ja syventäjä. Olemme osa luontoa. Luonto elää ja tapahtuu meissä erilaisina prosesseina, fyysisinä ja psyykkisinä ja henkisinä ilmenemismuotoina, toisinaan johtaen myös häiriöihin, epätasapainotiloihin ja sairauksiin. Kiinalainen lääketiede tarjoaa valtavan rikkaan, kokemuksellisesti kehittyneen valikoiman erilaisia menetelmiä ja tasoja, joilla voimme vaikuttaa kokonaisvaltaisesti elämäämme. Koen olevani niin suuren viisauden äärellä, että voin ymmärtää siitä vasta pienen pisaran.

Elämän ja ihmisen pyhä mysteeri säilyy edelleen.

IMGP0196_edited.jpg
bottom of page